Book of Mormon

Op donderdag 3 oktober was de langverwachte Broadwayhit van Trey Parker, Matt Stone en Robert Lopez in Koninklijk Theater Carré in première gaan. De castleden van de originele Broadway productie zullen aanwezig zijn. Ook waren er verschillende BN’ers en andere genodigden op de rode loper. Het is voor het eerst sinds de wereldpremière op Broadway in 2011 dat de The Book of Mormon buiten een Engelstalig land (in originele versie) te zien is. Het is het begin van de Europese tour van de voorstelling.

The Book of Mormon volgt twee mormoonse jongens die op een zendingsmissie naar Afrika worden gestuurd, ver weg van hun thuis in Salt Lake City.

Wereldwijd succes
Sinds de wereldpremière in maart 2011 in het Eugene O’Neill Theatre in New York, waar het negen Tony® Awards won waaronder die voor beste musical, werd The Book of Mormon in drie continenten opgevoerd en heeft sindsdien al meer dan dertig internationale onderscheidingen op haar naam staan. De musical heeft alle kaartverkooprecords verbroken in New York, Londen, Melbourne en Sydney.